Nina Brink in de media

Nina Brink in Miljonair

'Ik heb absoluut geen rancune'

Nina Brink, toponderneemster

Vóóruit kijken wil ze. Ontdekken, creëren en stimuleren. Nina Brink. We vlogen met Nina Brink haar privé-jet mee naar Zuid-Frankrijk en verbleven er een weekend in de beeldschone villa van de familie, gebouwd in Sardinië-stijl en gelegen op één van de heuvels van Cannes. We leerden een andere Nina Brink kennen: de moeder, de golfer en de gastvrouw. Ze blikt terug naar die periode in 2000, toen het misging met World Online ("het ergste vond ik dat mijn integriteit ter discussie kwam"). Maar bovenal is ze nog steeds de ongekroonde koningin van ondernemend Nederland: "Veel bedrijven gaan nu terug naar hun core business. Een geweldige tijd voor mensen zoals ik."


Ab Brink (62), in jeans en overhemd met colbert, schenkt op 10.000 voet hoogte de koffie in en komt dan weer bij ons zitten op het crèmewitte leer van de fauteuils van de privé-jet, de Falcon. We koersen richting Nice voor een weekeindje Cannes. Verder aan boord: Nina Brink (49) en puppy Jady, een Jack Russel. Hij is in diepe rust en slaapt verderop in het gangpad in zijn eigen mand. Aan boord loopt iedereen op sokken. Niet zo vreemd, want de bordeauxrode vloerbedekking is smetteloos en dat moet als het even kan zo blijven. De Falcon, een driemotorig straalvliegtuig, heeft een vaste bemanning, die onderneemster Nina Brink privé en zakelijk overal heen vervoert. Vandaag vertrekken we vanaf vliegveld Antwerpen (de familie Brink woont in het Belgische Brasschaat) en morgen zullen we terugkeren naar Schiphol-Oost, omdat Nina Brink 's avonds een diner heeft in Le Garage in Amsterdam ter ere van de laatste voorstelling van de theatershow van haar vriendin Willeke Alberti. Onze auto's worden vanaf Antwerpen weer terug naar Nederland gereden.

"Het is de enige luxe die ik mij permitteer", vertelt Nina Brink kort nadat we zijn opgestegen. "Ik gebruik het vliegtuig heel intensief; in drie maanden tijd hebben we 300 vlieguren gemaakt." De ochtendbladen worden doorgenomen en de actualiteit van het moment wordt besproken. De namen van Cees van der Hoeven en Cor Boonstra vallen; Nina Brink weet als geen ander wat ze nu doormaken. Achtervolgd worden door de pers en beschuldigd worden zonder je direct te kunnen verweren. Het kan niet anders dan dat dit thema een aantal keren terugkeert tijdens ons verblijf.

>> lees verder

 
 
  © Copyright 2007-2008 Nina-Brink.com All rights reserved.